8. november, 2018  |  Skriven av En Sueco

Kaos kring hypotekslån · Prickskytt skulle döda Pedro Sánchez · En och en halv timmes biljakt med 600 kg hasch i bagageluckan

Kaos kring hypotekslån

Osäkerheten gällande vem som ska betala de utgifter som finns i samband med att teckna hypotekslån i Spanien har nu blivit så stor att bostadsaffärerna i landet näst intill stannat upp. Konflikten gäller de kostnader som finns i samband med tecknande av hypotekslån, vilket i första hand handlar om en stämpelskatt och bankernas avgifter i samband med tecknande av lån. En del konsumentorganisationer har framfört klagomål över att det är bankkunderna som är skyldiga att betala dessa kostnader.
Högsta domstolen har uttalat att det även i fortsättningen bör vara kunden som betalar de avgifter som finns knutna till den produkt de vill ha, men en liten majoritet i justitierådet går emot Högsta domstolen. Det har aldrig tidigare hänt. På grund av detta har det nu uppstått kaos när det ska tecknas bostadslån, för bankerna vill inte avskaffa/betala de kostnader och avgifter som de kalkylerat med i mannaminne.
I dagsläget har inget slutgiltigt beslut fattats i frågan så ingen vet när konflikten får en lösning, men det antas att regeringen kommer att ingripa.
De nämna avgifterna och kostnaderna utgör ca 1 procent av ett hypotekslån.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Prickskytt skulle döda Pedro Sánchez

Den katalanska polisen Los Mossos d’Esquadra har gripit en 63-årig katalansk man misstänkt för att ha planerat ett mord på Spaniens statsminister Pedro Sánchez. Motivet har ingenting att göra med konflikten kring Kataloniens självständighet. Den gripna är tvärtom starkt högerorienterad och vill se statsminister död för att han är socialist samt för att han fattat beslutet om att flytta den avlidne diktatorn Francos grav. Polisen avslöjade den gripna genom dennes whatsapp-meddelanden på mobiltelefonen samt andra meddelanden och internetsökningar, då sökningarna gällde information om var den spanska statsministern befann sig samt statsministerns aktivitetsplaner.
Den 63-åriga mannen arbetar vanligtvis som vakt och han är känd för att vara en av de bästa skyttarna i det katalanska skytteförbundet.
Hemma hos mannen fann polisen 16 vapen varav flera skarpladdade gevär, som skulle kunna användas i ett prickskyttemord. Polisen fann även utskrifter med delar av statsministerns agenda för september.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

En och en halv timmes biljakt med 600 kg hasch i bagageluckan

Biljakter är oftast snabbt över och varar sällan en och en halv timme, men det gjorde en biljakt i onsdags. Det var i området Las Pedrizas, mellan Málaga och Granada, som polisen upptäckte en bil som var ovanligt baktung. När polisen sedan körde upp vid sidan om bilen uppmärksammade de att chauffören verkade nervös och när de signalerade att han skulle stanna flydde han i stället. Det blev början på en en och en halv timme lång biljakt, som gick igenom både Málaga-, Granada- och Córdobaprovinserna, innan flyktbilen fastnade på en leråker. Mannen som körde bilen fortsatte därefter till fots, men greps snart av polisen.
I bilen, som hade falska franska registreringsskyltar, hittade polisen inte mindre än 600 kg hasch.
 
 
 
{loadposition google}
 

Senaste nyheterna

Spanien inför ny medborgarlön

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Obligatoriskt att bära munskydd

Hotell Hilton redo att öppnas

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Läs också

Costa del Sol siktar på Fas 2

Skriven av En Sueco

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Drömmen om att flytta till Spanien!

Tydligare regler kring språkbruk på casino

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Obligatoriskt att bära munskydd

Annons

Läs också

Munskydd blir obligatoriskt

Skriven av En Sueco

EU vill öppna Europa med gemensam plan

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Skriven av En Sueco

Fler har behov av nödhjälp

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Málaga kan få komma i Fas 1 på måndag

Skriven av En Sueco

Vaccin på gång

Skriven av En Sueco

Karantän för alla inresande till Spanien

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien:

Skriven av En Sueco