30. november, 2018  |  Skriven av En Sueco

Ewald’s har allt du behöver till julbordet

Oavsett om man befinner sig i Sverige eller Spanien omges juletiden av traditioner. Julen är den tid då vi samlas för att dela värme och vänskap. Detta är någonting som värderas högt hos matbutiken Ewald’s, där ägarna Annika och Kaj varje år gör allt för att din jul här i Spanien ska bli så traditionsenlig som du önskar.
För tillfället arbetas det för fullt med att fylla hyllorna med härliga julsmaker. I Ewald’s julsortiment hittas bland annat många olika sillsmaker, gravad och kallrökt lax samt den mycket populära lokalt varmrökta laxen. Det finns även färdig risgrynsgröt liksom risgryn för den som vill koka gröten till tomten själv. Och naturligtvis finns det mer! Julkorven har de självklart kommit ihåg liksom lutfisken, samt medisterpölsa till våra danska vänner och pinnekött samt ribbe till de norska vännerna. Och i lådväg finns de finska lådorna, som blivit så populära bland alla skandinaver: kålrotslåda och morotslåda, och naturligtvis har de också vår svenska klassiker janssons frestelse. Vill du göra din jansson själv – då är det hos Ewald’s som du hittar ansjovisen, så som vi känner den hemifrån. Som krona på verket har de självklart även julskinka – kokt för den som vill köpa skinkan färdig samt rimmad, för den som vill steka eller koka skinkan själv.
Vill du piffa till det lite extra till festligheterna är det också hos Ewald’s som du hittar både löjrom och regnbågsrom.
 
Hos Ewalds vet de att inget festbord är färdigdukat om inte dryckerna passar maten samt smaken. Därför har de många sorters glögg (svensk, dansk, norsk och finsk) och snaps, samt naturligtvis även vin, öl och julmust. Så har de även speciellt julkaffe samt cognac och likörer som t ex den populära hjortronlikören. Och vad är en jul utan pepparkakor, julgodis, choklad och praliner – dessa hittar du också hos Ewald’s!
 
Annika och Kaj önskar alla en God Jul!
 
Butiken på tåggatan i Los Boliches har i december öppet: vardagar kl. 10-19 (övriga månader kl. 10-18), lördagar kl. 10-15.
OBS! Julens beställningslistor finns redan i butiken!

Senaste nyheterna

Goya kommer till Málaga

Svenska kyrkan har öppnat med ny kyrkoherde

Andalusien storsatsar

Araber vill bygga för 6 miljoner euro

Spansk polis förhindrade svensk begå självmord efter dödshot mot vän

Annons

Läs också

ITV-anläggningarna kollapsar

Skriven av En Sueco

Pensionen höjs

Goya kommer till Málaga

Svenska kyrkan har öppnat med ny kyrkoherde

Andalusien storsatsar

Araber vill bygga för 6 miljoner euro

Annons

Läs också

Nu blir det lättare att bygga i Fuengirola

Skriven av En Sueco

VTC:are ökar stormartat i Málaga

Skriven av En Sueco

Ny Rotary Club på Solkusten

Skriven av En Sueco

Direktflyg mellan Málaga och Qatar

Skriven av En Sueco

Ny regering nästa vecka

Skriven av En Sueco

Färst antal trafikolyckor under 2019

Skriven av En Sueco

Markanta prisökningar på bostäder

Skriven av En Sueco

Mangocello - njut den som den är eller i en cocktail

Skriven av Sara Laine, sara@norrbom.com
Annons