6. mars, 2019  |  Skriven av En Sueco

Fler semesterhyresbostäder än hotellrum · EU fortsätter några år till med sommar- och vintertid · Nya hastighetsbegränsningar

Fler semesterhyresbostäder än hotellrum

Att hyra semesterbostad har blivit så populärt bland turister samt en så bra affär för uthyraren att det den 1 mars registrerades inte färre än 250 000 sängplatser för uthyrning i semesterbostäder på Costa del Sol. När Junta de Andalucía för tre år sedan införde registreringslagen av bostäder för semesteruthyrning var det nog ingen som vågade gissa att antalet sängplatser i uthyrningsbostäderna skulle överstiga hotellens kapacitet på 101 000 sängplatser. Men nu är det ett faktum och det finns två och en halv gånger så många sängplatser i semesterbostäder på marknaden än sängplatser i hotellen.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

EU fortsätter några år till med sommar- och vintertid

Natten till den 31 mars är det dags att ställa fram klockorna en timme och natten till den 27 oktober ska klockorna ställas tillbaka en timme. Och i år blir inte den sista gången som detta görs. Europaparlamentet har nämligen beslutat att borttagandet av sommar- och vintertid kommer att dröja till minst år 2021. Annars har allting pekat på att 2019 skulle ha blivit det sista året med sommar- och vintertid men då majoriteten i Europaparlamentet är överens om att skjuta upp förändringen så får det vänta. Det finns heller ingen anledning till att skynda fram ett beslut, har det sagts, då det skulle vara klokt att ge både privat- och offentlig sektor mer tid till att förbereda inför förändringen. Bland annat ska all elektronisk utrustning ”nollställas” så att skifte till sommar- och vintertid inte sker automatiskt, som det gjort hittills.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Nya hastighetsbegränsningar

Visst har det utlysts parlamentsval den 28 april men den sittande PSOE-regeringen avser trots det att införa nya hastighetsbegränsningar innan valet. Den spanska regeringen kommer sänka hastigheten i städerna markant – från 50 km/tim till 30 km/tim, med några få undantag. Regeringen har tidigare genomfört liknande hastighetsbegränsningar på bland annat enkelfiliga motorvägar. På dessa fick man tidigare köra 100 km/tim medan hastighetsbegränsningen nu är satt till 90 km/tim.
Den sittande regeringen ämnar även placera ut fler radars för att mäta hur fort bilisterna kör samt för att kunna utställa böter.
 
 
 
{loadposition google_native}

Senaste nyheterna

Hård start för arbetsmarknaden

Covid-19: utbrott under kontroll

Trög start på turistsäsongen

Första värmeböljan på väg

Ny kyrkoherde till Svenska kyrkan Costa del Sol

Covid-19: nytt vaccin kan vara klart till oktober

Annons

Läs också

Ett ögonblick, vad säger panelen? (Juli/Augusti 2020)

Skriven av Sara Laine

Covid-19: Spanskt vaccin på väg

Covid-19: Spanien bättre förberett på ny smittvåg

Hård start för arbetsmarknaden

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2020

Covid-19: utbrott under kontroll

Trög start på turistsäsongen

Annons

Läs också

Dyster ekonomisk prognos för Spanien

Skriven av En Sueco

Sommarrea börjar redan nästa vecka

Skriven av En Sueco

Covid-19: välkommen till den nya vardagen

Skriven av En Sueco

Covid-19: Ökad kontroll på flygplatserna

Skriven av En Sueco

Världens största konstsvindlare död i Málaga

Skriven av En Sueco

Covid-19: Känt läkemedel kan rädda liv

Skriven av En Sueco

Covid-19: Britterna börjar massproducera vaccin!

Skriven av En Sueco

Covid-19: Stor optimism – och fortfarande en aning rädsla

Skriven av En Sueco