7. maj, 2019  |  Skriven av En Sueco

Utlänningar röstar som aldrig förr · Ny plan ska rädda småstäderna · Stort filmprojekt i Málaga

Utlänningar röstar som aldrig förr

Fler utlänningar än någonsin har registrerat sig för att gå till valurnorna den 26 maj, när det är dags för kommunalval. Myndigheterna har registrerat 81 763 röstberättigade utlänningar i Málagaprovinsen varav 40 104 anmält sig och blivit godkända att rösta. Det är nästan hälften av provinsens utlänningar, vilket är nytt rekord.
Majoriteten av de utländska väljarna kommer från EU-länder men även de sydamerikanska nationaliteterna är starkt representerade. Dessa siffror visar tydligt att de utländska väljarnas röster får stor betydelse för valresultaten på många platser. Inte minst i några av de mindre kommunerna som Viñuela i Axarquía, där 642 av de totalt 1 699 röstberättigade invånarna är utlänningar.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Ny plan ska rädda småstäderna

Málagas landsting har antagit ett nytt förslag som ämnar stoppa utflyttningen som ses ske från mindre kommuner i Málagaprovinsen. Fenomenet är känt – i hela Spanien. Allt fler unga flyttar till större städer och de mindre städerna samt byarna blir mer och mer avbefolkade. En ny rapport från landstinget visar dock att det största problemet för småstäderna och byarna är dålig kommunikation till närliggande och större städer. Rapporten visar bland annat att en bättre infrastruktur skulle få färre att flytta samt locka nya invånare. Därför har landstinget i år avsatt 1 miljon euro till att färdigställa en ambitiös tioårsplan för att förnya infrastruktur till och från 40 mindre städer och byar i Málagaprovinsen. Tioårsplanens budget uppgår till 50 miljoner euro.
 
 
{loadposition google}
 

Stort filmprojekt i Málaga

Ett nytt stort filmprojekt är planerat i Málaga. Det har nämligen beslutats att stora delar av den film som handlar om Celine Dions liv ska spelas in i Málaga. Inspelningarna börjar redan nästa år och filmens budget uppgår till 23 miljoner dollars. Namnet på filmen blir ”The Power of Love” och huvudrollen, som den kanadensiska världsstjärnan, ska spelas av den franska skådespelerskan Valérie Lemercier.
Delar av filmen kommer att spelas in i Kanada, USA och Frankrike men de flesta inspelningar kommer alltså att göras i Málaga.
Filmen ”Bohemian Rapsody”, som handlar om rockbandet Queen, blev en så stor succé förra året att en ny film om Elton John ”Rocketman” är på väg upp på biograferna redan detta år, innan det är dags för filmen om Celine Dion nästa år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Senaste nyheterna

Spanien inför ny medborgarlön

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Obligatoriskt att bära munskydd

Hotell Hilton redo att öppnas

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Läs också

Costa del Sol siktar på Fas 2

Skriven av En Sueco

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Drömmen om att flytta till Spanien!

Tydligare regler kring språkbruk på casino

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Obligatoriskt att bära munskydd

Annons

Läs också

Munskydd blir obligatoriskt

Skriven av En Sueco

EU vill öppna Europa med gemensam plan

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Skriven av En Sueco

Fler har behov av nödhjälp

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Málaga kan få komma i Fas 1 på måndag

Skriven av En Sueco

Vaccin på gång

Skriven av En Sueco

Karantän för alla inresande till Spanien

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien:

Skriven av En Sueco