14. augusti, 2019  |  Skriven av En Sueco

Längsta ferian någonsin · Nyval spökar i horisonten · Brexit verkar inte drabba turismen

Längsta ferian någonsin

Med storslaget fyrverkeri invigs i kväll årets stora feria i Málaga. Men årets feria blir inte bara stor med många aktiviteter, den blir också historiens längsta! Byfesten sträcker sig nämligen över tio dagar i år jämfört med de vanliga åtta-nio dagarna. Förklaringen ligger i att då torsdag är en nationell helgdag har man valt att börja festligheterna redan under onsdagskvällen, i stället för att vänta till fredagen. Vanan trogen sker det en hel del under festdagarna i centrala Málaga men än mer folk förväntas söka sig till feriaplatsen som ligger lite utanför centrum, vid det stora kongresscentret. Där kommer det utöver barer och restauranger sättas upp ett stort tivoli och så blir det dagliga hästshower och konserter.
Drygt 1 miljon personer förväntas besöka årets stora feria i Málagas.
 
 
{loadposition google_native} 
 
 

Nyval spökar i horisonten

valg spanien 

Den 28 april hölls det parlamentsval, och nu ska spanjorerna kanske tillbaka till valurnorna. Lyckas det inte nås en majoritet för att tillsätta en ny regering senast den 23 september ska det utlysas nyval, med datum den 10 november. Just nu är situationen sådan att har Pedro Sánchez och PSOE, under fyra månader, försökt nå en överenskommelse med Podemos samt flera av de mindre separatistpartierna – men utan framgång. Därför kan ett nyval nu bli sista utvägen. Det senaste parlamentsvalet resulterade annars i en storseger för socialistpartiet men partiet har inte lyckats använda sin seger och inte heller lyckats nå nödvändiga kompromisser. Ett nyval, som för bara några få månader sedan var otänkbart, är således så pass aktuellt att flera institutioner redan börjat med förberedelser.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Brexit verkar inte drabba turismen

brexit2019 

Costa del Sols turistråd ”Turismo Costa del Sol” tror inte att det stundande Brexit kommer att påverka den brittiska turismen i området. Turistrådet, som ligger under landstinget, har under de senaste sex månaderna studerat olika möjliga konsekvenser av ett Brexit och säger att det inte kommer att drabba Costa del Sol.
”Brexit har nu spökat under de senaste åren utan att ha påverkat turismen. Oklarhet är det värsta som finns. Bara det kommer ett slutgiltigt beslut kring britternas Brexit uppskattar vi att det bestämt inte kommer att drabba den brittiska turismen som helt klart är vår viktigaste marknad”, säger Francisco Salado, som är ny ordförande för Málagas landsting. Francisco Salado är i stället mer rädd för den ökande konkurrensen från andra semesterdestinationer som Turkiet, Tunisien och Grekland, och betonar att Costa del Sol inte kan ligga på latsidan och måste fortsätta att förbättra den omfattande marknadsföringsinsatsen som landstingen arbetar med i Storbritannien.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Senaste nyheterna

Hård start för arbetsmarknaden

Covid-19: utbrott under kontroll

Trög start på turistsäsongen

Första värmeböljan på väg

Ny kyrkoherde till Svenska kyrkan Costa del Sol

Covid-19: nytt vaccin kan vara klart till oktober

Annons

Läs också

Ett ögonblick, vad säger panelen? (Juli/Augusti 2020)

Skriven av Sara Laine

Covid-19: Spanskt vaccin på väg

Covid-19: Spanien bättre förberett på ny smittvåg

Hård start för arbetsmarknaden

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco juli/augusti 2020

Covid-19: utbrott under kontroll

Trög start på turistsäsongen

Annons

Läs också

Dyster ekonomisk prognos för Spanien

Skriven av En Sueco

Sommarrea börjar redan nästa vecka

Skriven av En Sueco

Covid-19: välkommen till den nya vardagen

Skriven av En Sueco

Covid-19: Ökad kontroll på flygplatserna

Skriven av En Sueco

Världens största konstsvindlare död i Málaga

Skriven av En Sueco

Covid-19: Känt läkemedel kan rädda liv

Skriven av En Sueco

Covid-19: Britterna börjar massproducera vaccin!

Skriven av En Sueco

Covid-19: Stor optimism – och fortfarande en aning rädsla

Skriven av En Sueco