18. september, 2019  |  Skriven av En Sueco

Invånare får borgmästare att vika sig · Mer regn än någonsin · Benalmádena och Fuengirola slåss om 74 500 m2 mark

Invånare får borgmästare att vika sig

parkering malaga
Han försökte igen. Det var för tredje gången – och återigen tvingades Málagas borgmästare ge sig för invånarna i stadsdelen La Unión. Francisco de la Torre har under flera års tid velat göra om delar av områdets fria parkeringsplatser till betalplatser, så kallade ”blå zoner”, precis som det har gjorts i centrum samt i andra stadsdelar. Men det vill inte invånarna i området. Våldsamma protester har alltså fått borgmästaren att vika sig igen. Den mest uppmärksamma händelsen skedde natten mellan söndagen och måndagen då en stor grupp invånare mobiliserade sig för att måla över de nya blå parkeringsplatserna, som visar att det är parkeringar som man måste betala för att stå på, medan vita markeringar indikerar att parkeringen är gratis.
Francisco de la Torres idé var från början att testa de nya betalplatserna i 6-12 månader, men nu har projektet alltså skrotats.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Mer regn än någonsin

regn spanien
Helgens våldsamma regn och oväder har nått nya rekord. Costa del Sol slapp lindrigt undan men på flera platser i Málagaprovinsen föll det omkring 500 liter regn per kvadratmeter (!) vilket motsvarar samma mängd regn som normalt faller under ett helt år. Värst utsatt var Murcia, Almería och Alicante, som drabbats av kraftiga översvämningar som kostat sex människor livet. De första siffrorna visar att ovädret har orsakat materiella skador för 142 miljoner euro. Därför har Junta de Andalucía i går (tisdag) antagit ett hjälppaket på 75 miljoner euro som ska hjälpa de värst drabbade andalusiska städerna och familjerna.
Kartan visar den “gamla” gränsen från 1874 och den nya gränsen, som Fuengirola fått godkänt i sin stadsplanering (PGOU) hos Junta de Andalucía.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Benalmádena och Fuengirola slåss om 74 500 m2 mark

jord3
Den länge väntade uppgörelsen mellan kommunerna Benalmádena och Fuengirola ska nu påbörjas. Under flera år har de två kommunerna varit oense om 74 500 kvadratmeter mak i området Higuerón, som ligger mitt på gränsen mellan de två kommunerna. Ett gammalt administrativt fel gör att de kvadratmeter som det handlar om ingår i bägge kommunernas stadsplaner. Det handlar om en ett stycke mark som ingen varit intresserad av. Men nu har omständigheterna alltså förändrats, detta efter att flera byggherrar startat projekt med att bygga bostäder i området, och bägge kommuner vill ha rätt till intäkterna från byggloven och de framtida fastighetsskatterna. Kommunerna vill också att de nya bostäderna ska skrivas in i just deras register. Således har Fuengirola just passerat de 75 000 invånare som är gränsen för att registreras som en större stad och därmed få extra årliga bidrag från staten och landstinget till bland annat regional utveckling.
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Senaste nyheterna

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Läs också

Costa del Sol i Fas 2 på måndag

Skriven av En Sueco

Barer och restauranger får ha öppet till kl. 03

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Annons

Läs också

Obligatoriskt att bära munskydd

Skriven av En Sueco

Hotell Hilton redo att öppnas

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Skriven av En Sueco

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Skriven av En Sueco

Munskydd blir obligatoriskt

Skriven av En Sueco

EU vill öppna Europa med gemensam plan

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Skriven av En Sueco

Fler har behov av nödhjälp

Skriven av En Sueco