24. september, 2019  |  Skriven av En Sueco

Femte internationella konstsymposium i Cómpeta

Konst & skapande – bli rörd av energi, ljus och inspiration
 
Mellan den 11-19 oktober besöker en speciell grupp konstnärer den charmiga bergsbyn Cómpeta. Lieuwke Loth, som också driver konstgalleriet Luz de la Vida, arrangerar detta konstsymposium för femte gången. Och återigen är det en stor händelse som skapar massa glädje och som för med sig nya kontakter. Lieuwke står för evenemanget och ser alltid efter professionalism, äkthet och kreativitet i konstnärernas verk. Symposiet är öppet för allmänheten och hålls i lokala rum i Cómpeta, där lokalbor, konstälskare och besökare får möta konstnärerna och uppleva hur de skapar sin konst och spontanitet, originalitet samt kreativitet.
 
Årets konstnärer är: Abgar Khachatryan från Armenien, Manish Sharma från Indien, Tanja Eigendaal från Danmark, Lee Youngji från Korea, Natalya Zaloznaya från Vitryssland, Yu Jin från Kina, Wieland Schoeffner från Tyskland, Ronald Kleijer från Holland men bor i Uzbekistan, Lidia Simeonova, som bor i USA men ursprungligen kommer från Bulgarien och Sergey Komyagin samt Elena Shumacher från Ryssland.

Speciell gäst är också ”Bonsainara”, bonsaimästaren Nacho Salar, som bor i Torrox och har sin Bonsaiträdgård och verkstad där. Han kommer till byn för att förklara och visa konsten att forma Bonsaiträd!

Är du intresserad av att höra mer om denna konst finns han på plats under torsdagen då han håller ett föredrag kl. 17.00.
 
Veckans program:

Lördag 12 oktober, kl. 12.00, presenterar konstnärerna sig i Galleriet Luz de la Vida. Det hålls en kort presentation om deras konst och du är välkommen att möta dem.
Måndag 14 till torsdag 17 oktober mellan kl. 11.00 – 14.00 samt mellan kl. 16.00 – 18.00 och fredag 18 oktober, endast till 14.00, kan du besöka konstnärerna, som arbetar denna tid. De finns i Salon de Actos i Cómpeta och Galleriet Luz de la Vida.

Lördag 19 oktober visas konsten i Galleri Luz de la Vida i Cómpeta. Invigningen och festen äger rum kl. 12.00 och då kommer de flesta konstnärer att vara på plats, liksom att det även kommer att vara levande musik. Konsten är till salu och utställningen pågår till slutet av november.

Sätt ett kryss i kalendern för dessa datum och kom och möt alla konstnärerna i Cómpeta!
FB: symposiumluz
Instagram: galeria luz de la vida

Senaste nyheterna

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Läs också

Costa del Sol i Fas 2 på måndag

Skriven av En Sueco

Barer och restauranger får ha öppet till kl. 03

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Annons

Läs också

Obligatoriskt att bära munskydd

Skriven av En Sueco

Hotell Hilton redo att öppnas

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Skriven av En Sueco

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Skriven av En Sueco

Munskydd blir obligatoriskt

Skriven av En Sueco

EU vill öppna Europa med gemensam plan

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Skriven av En Sueco

Fler har behov av nödhjälp

Skriven av En Sueco