25. september, 2019  |  Skriven av En Sueco

200 000 britter i Spanien fruktar det värsta · Nytt parlamentsval del 10 november · Thomas Cook går konkurs

200 000 britter i Spanien fruktar det värsta

brexit

Vi närmar oss hastigt den 31 oktober som är ”deadline” i förhandlingarna om det så omtalade Brexit och det finns inte mycket som tyder på ett fredligt ”exit”. Uttalandena från Boris Johnson och hans stab går mer och mer mot ett hårt Brexit – dvs. att Storbritannien träder ur EU utan någon form av klarhet om framtida handelsavtal eller samarbete med övriga medlemsländer. Det innebär också att samarbetet inom hälso- och sjukvård går i jorden. Detta har hela tiden bekymrat de britter som i dag bor i andra EU-länder. Och bekymren har blivit ännu större de senaste dagarna efter att den brittiska hälsoministern klargjort att hans regering endast kommer att täcka utgifter för sjukvård (även sjukhusvistelse) för britter under en period på sex månader efter ett hårt Brexit. Det uttalandet har skickat chockvågor över hela Costa del Sol, här 80 000 britter bor – de flesta i en ålder då de antingen inte får teckna en privat sjukvårdsförsäkring eller så är försäkringarna mycket dyra.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Nytt parlamentsval del 10 november

pedrosanchez

Under tisdagen utlystes det officiellt nyval i Spanien– igen. Som väntat kunde/ville ingen ge sig under de sista förhandlingarna, så ett nyval är nu enda lösningen för Pedro Sánchez och socialistpartiet, som annars blev valets stora vinnare vid valet som hölls i april.
Det är femte gången på bara tio år som det hålls parlamentsval i Spanien. Dock kommer partiernas kampanjbudget sänkas med 30 procent denna gång och valkampanjen kommer att kortas ned till bara åtta dagar – från den 1 till den 8 november. Den 9 november reflekteras det och söndagen den 10 november är det alltså dags för alla röstberättigade att bege sig till valurnorna.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Thomas Cook går konkurs

thomascook

Världens kanske största och äldsta researrangör har gått i konkurs. Efter 178 år i resebranschen har Thomas Cook kastat in handduken, vilket naturligtvis bekymrar resebranschen och de 600 000 resenärerna i hela världen som nu måste hitta alternativa möjligheter för att komma hem efter sin semester.
Thomas Cook var en av de största aktörerna på den spanska marknaden, inte minst på Kanarieöarna och Balearerna, med 50 hotell och ett mindre flygbolag.
Thomas Cook lämnar efter sig en mängd ouppfyllda kontrakt med samarbetspartners över hela världen samt en skuld på 1 600 miljoner euro. Under de senaste åren har bolaget präglats av fusioner, nedskärningar, kapitalunderskott, skuldsaneringar och stora fall på börsen.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Senaste nyheterna

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Miljontals spanjorer har ekonomiska problem

Läs också

Costa del Sol i Fas 2 på måndag

Skriven av En Sueco

Barer och restauranger får ha öppet till kl. 03

Turistsäsongen 2020:

Fler vaccin på väg – men först om ett år

Costa del Sol siktar på Fas 2

Turistsäsongen börjar redan i slutet av juni

Spanien inför ny medborgarlön

Annons

Läs också

Obligatoriskt att bära munskydd

Skriven av En Sueco

Hotell Hilton redo att öppnas

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Skriven av En Sueco

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Skriven av En Sueco

Munskydd blir obligatoriskt

Skriven av En Sueco

EU vill öppna Europa med gemensam plan

Skriven av En Sueco

Lättnader i Spanien: Hela Costa del Sol kan komma att fortsätta till Fas 1

Skriven av En Sueco

Fler har behov av nödhjälp

Skriven av En Sueco