25. oktober, 2019  |  Skriven av En Sueco

Skatteverket inför hittelön · Pro-spanjorerna rör på sig i Katalonien · Toppchefer sparkade i Málaga CF

Skatteverket inför hittelön

skattevaesen

Känner du till att en person avlidit och personen i fråga varken har arvingar eller testamente kan du, om du anmäler dödsfallet till myndigheterna, få hittelön på 10 procent av den avlidnes tillgångar av det spanska skatteverket. Orsaken till detta initiativ är att det varje år dör tusentals ensamma människor i landet, vilket innebär stora mängder administrativt- och undersökningsarbete för att lokalisera eventuella arvingar. Därför ger myndigheterna nu denna hittelön på 10 procent till personer som anmäler och ger nyttig information till skatteväsendet. Enligt lag ska 2/3-delar av den avlidnes förmögenhet gå till sociala ändamål medan den sista tredjedelen går till skatteverket, om tillfället är att den avlidne alltså varken har arvingar eller testamente. Hittills har 56 anmälningar gett resultat. Dessa har främst kommit från grannar.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Pro-spanjorerna rör på sig i Katalonien

spanien katalonien

Förra veckan präglades av stora demonstrationer och våldsamma oroligheter i de största städerna i Katalonien efter domstolens domar mot de katalanska politikerna som stod bakom det olagliga självständighetsvalet för två år sedan. Som motreaktion mot de stora demonstrationerna kommer katalanska pro-spanjorer nu på söndag att ge sig ut på gatorna i Barcelona. Bakom den planerade marschen på söndag står de stora katalanska folkrörelserna som önskar att Katalonien ska tillhöra Spanien, och marschen förväntas fylla stora delar av centrum.
Flera ledande politiker förväntas delta i demonstrationen, men de kommer inte att få taltid då folkrörelsen vill rikta all uppmärksamhet mot det katalanska folket.
Enligt opinionsundersökningar och valresultat är katalanerna delade i två lika stora grupper när det kommer till frågan om regionens tillhörighet.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Toppchefer sparkade i Málaga CF

malaga cf fyret

I fotbollens tecken började veckan med ett par dramatiska dygn för Málaga CF. Klubbens ägare och president, shejk Abdullah Al-Thani, har på nytt överklagat domstolsbeslutet som ger hotellkedjan BlueBay rätt till 49 procent av hans aktiekapital i klubben, som uppgår till 97 procent. Och därefter avskedade han två toppchefer. Under måndagen fick sportchefen José Luis Pérez Caminero sparken, han är f.d. spansk landslagsspelare och har arbetat i klubben i två år. I tisdags sparkades advokaten och den juridiska rådgivaren Joaquin Jofre efter sju års tjänst varav hans det senaste året har haft ansvar över den dagliga driften. Och i onsdags rök Al-Thanis amerikanska rådgivare, Richard Shaheen, upp i toppen. Det förväntas nu att han kommer att utnämnas som generaldirektör för klubben officiellt, efter att ha stått för den senaste utrensningen. Richard Shaheen har fått i uppgift att få ordning på klubbens ekonomi. Med andra ord ska han skaffa fram de 5 miljoner euro som Caminero inte lyckades sälja spelare för. För att hålla sin inom Financial Fair Play-reglerna har han en tidsfrist fram till nyår, enligt det professionella spanska fotbollsförbundet. Under de senaste veckorna har Richard Shaheen varit överallt i Málaga CF. Shejkens nya starka man är utbildad vid flera amerikanska universitet och 1998 kompletterade han sin utbildning med en bank- och ekonomiutbildning vid Bucknell University i Lewisburg, i Pennsylvania. Sedan avslutade han med en Master of Business Administration (MBA) vid University of Maryland.
På lördag möter Málaga CF motståndarna Oviedo på hemmaplan – Estadio La Rosaleda.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google} 
 

Senaste nyheterna

Ruta del Sol kommer till Mijas

Al-Thani borta – Málaga CF styrs nu av administrator

Mellan 50 och 100 narkotikamaffior på Costa del Sol

Jättestort företagsprojekt siktas i Málaga

Ny landningsplats för helikoptrar planeras

Åk skridskor för Cudeca

Annons

Läs också

Hotel Villa Padierna bland världens bästa

Skriven av En Sueco

Málaga förbinds med Tel Aviv

Ruta del Sol kommer till Mijas

Al-Thani borta – Málaga CF styrs nu av administrator

Mellan 50 och 100 narkotikamaffior på Costa del Sol

Jättestort företagsprojekt siktas i Málaga

Ny landningsplats för helikoptrar planeras

Annons

Läs också

Aktiv dödshjälp på tapeten

Skriven av En Sueco

33 år gammalt mordfall tas upp igen

Skriven av En Sueco

Andalusien förberett på coronavirus

Skriven av En Sueco

N-340 mellan Nerja och Almuñécar är farlig

Skriven av En Sueco

Vårvädret fortsätter

Skriven av En Sueco

Den nya ”outleten” på Plaza Mayor redo för invigning

Skriven av En Sueco

Fler botas från cancer i Málaga

Skriven av En Sueco

Arbetslöshet: Förfärlig januari

Skriven av En Sueco
Annons