27. oktober, 2020  |  Skriven av Gabriella Elkhouri

Hur kommer Covid-19 ändra vårt sätt att resa?

Den globala pandemin har skakat om våra resmönster ordentligt och drabbat bland annat både resebranschen och turismen hårt. Med stor sannolikhet kommer pandemin att förändra vårt framtida resande för alltid, men hur det kommer se ut framöver är svårt att förutsäga. Därför har En Sueco spanat runt och vi anar följande sju trender som kan komma att forma vårt resande efter pandemin. 

Betala extra för hygien

Personer med bakteriefobi kommer kunna få möjlighet till att betala extra för en premiumkabin, där standarden på städning är högre, med mer frekvent städning och sanering. Luftfiltren kommer att vara de samma för alla ombord, eftersom ventilationen är den primära källan för att förhindra sjukdomar. 

Ökat tågresande

För att slippa långa kökontroller och dyrare flygresor kommer människor i stället föredra att kliva på ett tåg. Att resa med tåg har sina fördelar; de är mindre trånga, har fönster som kan öppnas och är även mycket mer miljövänliga. 

Allt fler sura miner när du är sjuk

Med hur den nuvarande situationen ser ut så är världen övertygad om att social distansering är viktigt och att det är oacceptabelt att resa förkyld eller med några sjukdomssymtom. Det finns en stor chans att du får sura miner från alla håll om du hostar eller nyser på en flygplats eller på ett flygplan.  

Ökat krav på sanitet och hygien 

Om du innan coronavirusutbrottet inte har varit personen som ständigt tvättar händerna så är det en stor chans att du kommer att vara det framöver. Det mest effektiva sättet för att hindra smittspridning är att tvätta händerna och hålla avstånd. När det kommer till att skapa ett tryggt hotell så är nyckeln till framgång ett ökat krav på städning en självklarhet. Att skapa förtroende bland gästerna är att garantera ett rent och säkert hotell med regelbunden desinficering av alla ytor och utrymmen. 

Reseförsäkringar kommer att behöva ändras

När det kommer till att boka biljetter kan de flesta av oss strunta i att tillägga extra bagage, platsval eller biluthyrning. Men ett tillägg som vi sällan hoppar över är det som försäkrar vår flygning. Den här försäkringen täcker inte dig för många saker, inte heller utbrott av en pandemi. Inom en snar framtid kommer flygbolag eller försäkringsbolag att behöva ändra sina försäkringar så att de anpassas till vår nya verklighet. 

Nya resvanor

Världen förändras i takt med coronapandemin och det gör även vårt sätt att värdera resor. Förhoppningsvis har krisen väckt tankar bland oss alla och vi kommer att behöva övertygas om att det är säkert att resa och se förändringar som gör resandet säkrare. Flera av oss kommer därför välja att hemestra, som kan vara är minst lika givande som den där långresan till andra sidan kontinenten. Fördelen med att välja inrikesresor bidrar till ett minskat koldioxidutsläpp och det stöttar den inhemska marknaden. 

Du kommer att behöva mer än ett pass

Vissa länder kommer att testa dig vid inresa, speciellt om du kommer från ett ställe med utbrott. Ditt inträde kommer att nekas om du inte har intyg på att du har antingen återhämtat dig efter en infektion eller att du har vaccinerats. På kort sikt kan resor komma att definieras mer efter syfte; ett tydligt exempel kan vara affärsresor som kommer behöva valideras som ekonomisk verksamhet, och endast ett fåtal anställda får resa. Vissa länder kommer med stor sannolikhet öppna sina gränser när det är säkert för resenärer att resa, men detta kan innebära tillfälliga visum och flera dokument som du bör ta med dig när du reser. 


Källor:

thepointsguy.com

travelperk.com

wsj.com

reformtravel.se

Senaste nyheterna

Blodbrist råder på Costa del Sol

Kall ”puente” väntas

Den spanska börsen slår alla rekord

Covid-19: Den positiva utvecklingen fortsätter

Ny Cruzcampo-öl med sockerrörssirap från Frigiliana

Covid-19: Spanska hälsoministern: ”Allt kan bli normalt till sommaren”

Annons

Läs också

9 goda råd för en säker julshopping online

Skriven av AnyTech356

Covid-19: Den goda utvecklingen fortsätter

Var tionde näringsidkare stänger

Blodbrist råder på Costa del Sol

Kall ”puente” väntas

Den spanska börsen slår alla rekord

Covid-19: Den positiva utvecklingen fortsätter

Annons

Läs också

VoxPop: Covid-19, vad säger företagare? (December 2020)

Skriven av Gabriella Elkhouri

Sju positiva saker som covid-19 lärt oss

Skriven av Gabriella Elkhouri

Palos de la Frontera – upptäcktsresandets vagga

Skriven av Else Byskov

Ett ögonblick, vad säger panelen? (December 2020)

Skriven av Sara Laine

Varifrån kommer namnet Spanien?

Skriven av Jette Christiansen

Möt Gabriella Elkhouri

Skriven av Sara Laine

Den nya hängbron över Río Almanchares

Skriven av Else Byskov

Spanska juldelikatesser - som du själv kan laga

Skriven av En Sueco