Intressant att veta om man funderar på att flytta till Spanien

Det är många personer som drömmer om att flytta till Spanien. Spanien förknippas ofta med det mycket behagliga vädret på både vintern och sommaren, och det är framförallt vädret som lockar så många svenskar att söka sig till Spanien. Att kunna tillbringa vinterhalvåret i Spanien är på många sätt mycket skönare än att vara i Sverige med den kyla och det mörker som uppträder där då. 


Spanien är precis som alla andra platser fullt uppkopplat och har alla de moderniteter som man kan tänka sig. Det finns mycket man kan göra i Spanien också på vintern även om vädret inte tillåter bad i havet då. Det finns enormt många platser som är vackra som man kan besöka, man kan ge sig in stadscentrumen i de stora och små städer som ligger över hela Spanien. Det finns få saker som är så intressanta som att ge sig ut på en biltur efter någon av kusterna och njuta av allt man kan se där.

Om man blir hemma någon kväll kan man precis som i Sverige koppla av med att läsa en bok, titta på film, surfa på internet, spela bästa casino utan Spelpaus, eller bara umgås med familjen eller vänner.

Spanien är inte som Sverige

Det är viktigt att komma ihåg att även om Spanien är medlem av EU och i många avseenden är ett modernt land så är det inte som Sverige. Inga länder är väl varandra precis lika men det finns vissa skillnader som är viktiga att peka ut när det gäller Spanien och Sverige. 

I Sverige är det till exempel mycket vanligt att man pratar engelska som andraspråk. Det är det inte i Spanien. Även om situationen har förbättrats under de senaste åren så kan man fortfarande inte räkna med att ens yngre personer pratar engelska. Det är heller inte alltid lätt att lita på att löften om leveranser och annat kommer att fungera som man förväntar sig om man är svensk. 

Men Spanien håller låga priser på både livsmedel, restauranger, tjänster och mycket annat. Det enda som sticker ut som dyrare i Spanien är el och vatten. 

Myndigheterna i Spanien är inte alltid lätta att kommunicera med

För den som funderar på att bo i Spanien under längre tider kan det vara bra att tänka på att kanske skaffa sig ett bankkonto och en försäkring. Då behöver man ett så kallat NIE-nummer. Detta nummer är lätt att få i teorin men det är ofta ganska komplicerat att ha att göra med spanska myndigheter. De har nästan aldrig information på engelska och de talar heller nästan aldrig engelska. Oftast är det bäst att skaffa sig hjälp när man ska göra ärenden hos myndigheter i Spanien, och även då bör man vara beredd på att det kan ta tid. 

Spanien är lätt att leva i när man väl är klar med byråkratin

Om man väl har kommit på plats och hanterat allt som har med myndigheter att göra i Spanien så kan man luta sig tillbaka och njuta. Spanien är nämligen ett mycket bekvämt land att bo i, även om man bortser från att man slipper skotta snö och gå i vinterkläder. 

Allt man kan tänka sig behöva finns att få tag i, priserna är låga och solen skiner nästan jämt. 

Senaste nyheterna

Ny plan för stadsplanering på väg

Byggbranschen tillbaka på spåret

Bekymmer kring de många små Covid-19-utbrotten

Plaza Mayor utökar sin designer outlet

Coronakrisen slår mot fastighetsmarknaden

Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Annons

Läs också

De mest lovande stjärnorna inom spansk fotboll just nu

Skriven av En Sueco

Munskydd obligatoriskt från och med onsdag

Spanskt Covid-19 vaccin färdigt 2021

Ny plan för stadsplanering på väg

Kustpärlan Nerja

På besök i Baskien

Annons

Läs också

Espadrillos

Skriven av Rikke Luell Printz

Byggbranschen tillbaka på spåret

Skriven av En Sueco

Bekymmer kring de många små Covid-19-utbrotten

Skriven av En Sueco

Plaza Mayor utökar sin designer outlet

Skriven av En Sueco

De lokalas Granada

Skriven av Paulo Chichon och Mathias Krøyer Vejrup

Coronakrisen slår mot fastighetsmarknaden

Skriven av En Sueco

Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Skriven av En Sueco

Covid-19: IT-branschen skapar fortfarande arbeten

Skriven av En Sueco