King passar även i Spanien

Sol och värme är underbart men även i soliga Spanien kan man behöva njuta av lite rysmys. Det finns många vägar att gå i den snårskogen, vare sig man väljer böckernas värld eller filmernas och tv-seriernas universum. Om du letar efter något spännande att titta på men inte vet vart du ska börja har vi några förslag på rysar-serier som kan ge härliga kalla kårar för den som vågar titta. Här kan du hitta tips på mer specifika saker man kan göra i Spanien.

King är tillbaka

När det kommer till skräck, thrillers och rysare finns det många olika genrer inom denna kategori och ofta är filmerna och tv-serierna baserade på böcker, både äldre verk och nya böcker. En mycket framgångsrik författare inom skräck är naturligtvis Stephen King. Många av hans böcker har filmatiserats under åren och nu har hans verk verkligen fått en comeback. Då flera nyinspelningar av filmer har gjorts samt två nya serier på HBO som är väl värda lite extra uppmärksamhet.

The Outsider

Ett hemskt mord känns mer som en vanlig deckare men när utredarna i serien stöter på mysterie efter mysterie så börjar en overklig känsla smyga sig på och förtäta atmosfären. Vi vill inte spoila serien naturligtvis men ett intressant element som serien tagit fasta på alldeles utmärkt från boken är den förvirring som uppstår när man har helt vattentäta bevis mot en misstänkt och sedan upptäcker att personen hade ett lika vattentätt alibi.

Serien är kort, endast en säsong med 10 avsnitt och varje avsnitt är omkring en timme, en perfket serie att binge kolla under en helg hemma när man vill gotta ner sig i rysare och thrillers. Om du föredrar att läsa boken The outsider kan du hitta den på Bokus. 

The Stand

Även denna serien går på HBO och är en nyinspelning av serien med samma namn från 1994, båda är baserade på Kings bok som fått namnet Pestens tid på svenska.

Har du redan läst boken känner du redan till handlingen men om du inte läst boken så utspelar sig boken i USA där ett virus läckt ut från en militär forskningsanläggning. Vi får följa en rad olika personer som försöker överleva i en postapokalyptisk värld och deras kamp mot den stora skurken som kallas Flagg och som håller till i Las Vegas.

En detalj som är extra intressant är hur serien använder kortsymboler i sin symbolik vilket inte är så konstigt med tanke på den roll som Las Vegas har för handlingen. Nyinspelningen utspelas i modern tid så man kan se många smartphones och man kan undra om karaktären Flagg sysslade med poker online innan världen gick under.

Sammanfattning

Skräckserier och Spanien låter säkert som en hel knasig kombination men ibland kan vi alla behöva ett härligt rysar marathon. Vi är helt säkra på ett par timmar av kalla kårar utmed ryggen leder till att man absolut uppskattar solen, värmen badstränderna ännu mer.

Känner du inte för att ägna din tid åt serier baserade på böcker från Stephen King så finns många andra skräck serier som förtjänar din uppmärksamhet, Chilling adventures of Sabrina på Netflix exempelvis.

Advertorial

Senaste nyheterna

Covid-19: Desinfektion av gator ej nödvändigt

Kyrkan erkänner (några) övergrepp

Arabiska bad från 12:e århundradet hittade i tapasbar i Sevilla

Jättepark på väg i Mijas

Málaga-företag når nya rekord

Engelsmännen kommer den 17 maj

Annons

Läs också

Covid-19: Stor försiktighet trots bra utveckling

Skriven av En Sueco

Covid-19: Färre på sjukhus

Covid-19: Desinfektion av gator ej nödvändigt

Kyrkan erkänner (några) övergrepp

Arabiska bad från 12:e århundradet hittade i tapasbar i Sevilla

Jättepark på väg i Mijas

Málaga-företag når nya rekord

Annons

Läs också

Covid-19: Tredje smittvågen under kontroll

Skriven av En Sueco

Covid-19: Vaccinering på halvfart

Skriven av En Sueco

Fler byggprojekt på väg i Marbella

Skriven av En Sueco

Påskveckan har presenterats

Skriven av En Sueco

Självstyrande buss i Málaga

Skriven av En Sueco

Málaga välkomnar distansarbetare

Skriven av En Sueco

Covid-19: Nanomaterial mot coronavirus

Skriven av En Sueco

Covid-19: 26 kommuner slipper perimeterkarantän

Skriven av En Sueco