28. mars, 2021  |  Skriven av En Sueco

Leo Borg är glad över att få delta i ATP-turneringen i Spanien

Photo credit: Luiz Candido/LuzPress

Inte bara ett utan två wildcards till ett av de största sportevenemangen i Andalusien genom tiderna ger Leo Borg chansen att mäta sin nivå bland några av de bästa tennis spelarna i världen.

Den här veckan är Marbella värd för en två veckors professionell tennisturnering där världsspelare som Andrey Rublev, Roberto Bautista Agut och Stan Wawrinka tävlar om prestigefyllda titlar i AnyTech365 Andalucía Open.

Nyligen vann 17-åringen Leo Borg Brazil Juniors Cup. Nu är han redo för nya utmaningar i Marbella där han fick två wildcards - ett för Challenger 80 Main Draw och en till för ATP 250-kvalet.

- Jag ser fram emot att se hur långt mitt spel tar mig. Jag har aldrig spelat på den här nivån förut, men nu får jag chansen att testa och se hur det är att spela med de stora killarna, säger en ödmjuk Leo Borg.

Huvudsponsor glad över svenskt deltagande

Den unga skickliga tennisspelaren är inte den enda som är glad över sitt deltagande i turneringen. Det är också den danska VD för huvudsponsorn AnyTech365.

- Jag är hedrad över att Leo Borg deltar. Jag hade alltid haft en förkärlek för Sverige eftersom jag bodde där i fyra år och det är den bästa tennisnationen i Skandinavien. Så att ha ett svenskt deltagande i turneringen är något jag ser fram emot, säger Janus R. Nielsen från huvudsponsorn.

Som barn såg Janus R. Nielsen Björn Borg spela varje söndag. Nu är han VD i AnyTech365 som ligger i Marbella där turneringen hålls, men kopplingen till Sverige handlar inte bara om tennis och den personliga relationen. Även arbetsrelaterat finns kopplingen eftersom en av huvudsponsorns största partners är MediaMarkt Sweden där AnyTech365s IT-experter hjälper till med IT-support.

Legendarisk tennisplats

Platsen där allt sker, Puente Romano Tennis Club, är inte bara vilken klubb som helst. Den tidigare tennislegenden Björn Borg, fadern till Leo Borg, öppnade tennisklubben 1979 och styrde platsen fram till 1983 varefter Wimbledon-mästaren Manolo Santana tog över.

Men det är inte det som är viktigt för Leo Borg, som ser fram emot att spela och är glad över att få chansen att delta i en sådan turnering.

- Jag känner mig så glad och ödmjuk över att få dessa wildcards. Det betyder allt för mig och jag kommer att göra mitt bästa i turneringen, säger Leo Borg.

Den officiella öppningen av AnyTech365 Andalucía Open är söndagen den 28 mars. Den första veckan firas firandet av den 4: e upplagan av Challenger 80-turneringen mellan 28 mars och 4 april, med mer tennis att njuta av än förra året, och den andra veckan som täcker ATP 250-turneringen som avslutas den 11: e april.

Senaste nyheterna

Födelsetalen störtdyker i Spanien

Befolkningen ökar i Málagaprovinsen

Caminito del Rey under ny ledning

Bara en månad tills – WalkaHOME för Cudeca!

FreakCon hela helgen

Mer solenergi Andalusien

Annons

Läs också

Vaccinet från Janssen rullas ut i Spanien

Skriven av En Sueco

Massuppsägningar att vänta inom den finansiella sektorn

Födelsetalen störtdyker i Spanien

Befolkningen ökar i Málagaprovinsen

Caminito del Rey under ny ledning

Bara en månad tills – WalkaHOME för Cudeca!

FreakCon hela helgen

Annons

Läs också

Pfizer lovar Spanien 25 milj. vaccin innan juli

Skriven av En Sueco

ERTE-planen förlängs minst tre månader

Skriven av En Sueco

Covid-19: fjärde vågen blir en mini-våg

Skriven av En Sueco

Möjligt rökförbud på bar- och restaurangterrasser

Skriven av En Sueco

Färre hemlösa katter

Skriven av En Sueco

Fotboll: ”Henkes” första tränartitel i Barca

Skriven av En Sueco

Risken med Astra Zeneca-vaccinet försvinnande liten

Skriven av En Sueco

Kanarieöarna populära bland distansarbetare

Skriven av En Sueco