29. februari, 2020  |  Skriven av Nana Norrbom, auktorisad kosmetolog och linergist

PhiLings-behandlingar som förändrar din hud

PhiLings täcker två olika behandlingstekniker. Den ena är ”microneedling” och den andra är Phi Ion-plasmapen.

Microneedling är en säker, effektiv och verkningsfull behandling av huden i ansiktet. Den förnyar och ändrar hudens struktur, vilket betyder att microneedling är bra för att behandla allt från rynkor, ärr, öppna porer, pigmentförändringar, sträckmärken och håravfall.

Behandlingen skapar små mikrokanaler i huden vilket stimulerar produktionen av kollagen och den neovaskulära processen så att produkterna som påförs efteråt kan tränga in i dermis.

Dermis är vårt mellersta hudlager. Det består bland annat av fibroblastceller som produceras av vårt kollagen och elastin. Ca 70 procent av vår dermis består av kollagen och det är detta som gör att huden kan sträckas och utvidgas. Dermis är vårt elastiska lager, som får huden på yttersidan att se fin och jämn ut när man är ung, men som med åldern ser mer slapp och rynkig ut då elasticiteten blir sämre.

När dermis aktiveras med maskinen ökar förnyelseprocessen i huden igen, och huden kommer att jämnas ut mer samt få en finare färg och yta. 

Microneedeling tåls av de flesta hudtyper men en grundlig konsultation innan behandlingen försäkrar att detta är rätt.

Behandlingen utförs i hela ansiktet och eventuellt på halsen, om man vill det.

Beroende på hudtyp och önskat resultat justeras handstycket till att påverka huden på bästa möjliga sätt och djup.

Huden kommer att bli lite röd och flammig samma dag och dagen efter behandlingen, så den ska göras när man har tid att ha en lugn dag eller två hemma, utan makeup.

En enstaka behandling ger fint resultat men en serie av tre behandlingar fördelade över sex veckor, ger ett verkligen fantastiskt resultat.

Bra vård i hemmet och solskydd är också viktigt, och på så sätt hjälper du själv till med att underhålla de fina resultaten efter behandlingen.

Phi Ion-plasmateknik

Den andra PhiLings-tekniken, som jag också arbetar med, är den mycket effektiva Phi Ion-plasmapen, som också påverkar kollagenlagret i huden. Den stramar upp kollagenvävnaden direkt under samt efter en behandling.

Den är framtagen för att ge resultat lokalt i ansiktet, såsom ögonlockslyft, rynkor vid sidan av ögonen (kråkfötterna), rynkor omkring munnen, rynkor i pannan samt slapp hud på halsen.

Phi Ion-pennan är också perfekt till att ta bort små hudförändringar och pigmentfläckar, som ligger på ytan av huden, men först efter en kontroll av huden hos hudläkare, så att man vet att det inte är något allvarligt utan bara kosmetiskt.

Maskinen gör små prickar i huden med 1 mm avstånd. Den har en elektrisk ljusbåge som via jonerna i luften skapar en liten sammandragning i hudvävnaden.

Prickarna görs på rak linje omkring rynkan, ärret, hudproblemet m.m. och en sammandragning sker ögonblickligen.

Innan behandling lokalbedövas huden med lidokainkräm, så att man inte upplever obehag av den lite svidanande känslan. 

Efter behandling bildas små mikroskorpor på varje enskilda lilla prick som gjorts och huden måste därför hållas så ren och torr som möjligt dagarna efter behandlingen, så att det kan läka helt. 

Du får en speciell kräm med dig hem för vård av området från tredje-/fjärde dagen.

Efter 8-10 dagar, beroende på hudtyp, kommer huden se fin ut och resultatet är helt synligt. Hållbarheten varierar beroende på hudtyp och mängden lös hud man har, men det håller från ett till tre år efter behandlingen.

Ögonlocksuppstramning ger fint resultat och är perfekt som behandling för dem som ännu bara har lite lös hud, eller som inte är riktigt redo för en operation då hud och vävnad tas bort.

Rynkorna kring munnen är det problem som jag oftast möter i kliniken när jag behandlar och med denna behandling har man äntligen möjlighet att minska dem utan att behöva spruta in en ”filler” under huden.

Behandlingsmöjligheterna är många och vid en första konsultation kan det göras en plan över vilka områden som eventuellt ska behandlas för att nå önskat resultat.

För mer information och rådgivning om bägge PhiLings-behandlingarna, kontakta gärna mig.

Kosmetolog Nana Norrbom, tel. 610 716 048 - Fuengirola.

Senaste nyheterna

Ny plan för stadsplanering på väg

Byggbranschen tillbaka på spåret

Bekymmer kring de många små Covid-19-utbrotten

Plaza Mayor utökar sin designer outlet

Coronakrisen slår mot fastighetsmarknaden

Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Annons

Läs också

De mest lovande stjärnorna inom spansk fotboll just nu

Skriven av En Sueco

Munskydd obligatoriskt från och med onsdag

Spanskt Covid-19 vaccin färdigt 2021

Ny plan för stadsplanering på väg

Kustpärlan Nerja

På besök i Baskien

Annons

Läs också

Espadrillos

Skriven av Rikke Luell Printz

Byggbranschen tillbaka på spåret

Skriven av En Sueco

Bekymmer kring de många små Covid-19-utbrotten

Skriven av En Sueco

Plaza Mayor utökar sin designer outlet

Skriven av En Sueco

De lokalas Granada

Skriven av Paulo Chichon och Mathias Krøyer Vejrup

Coronakrisen slår mot fastighetsmarknaden

Skriven av En Sueco

Covid-19: Oro kring nya små utbrott

Skriven av En Sueco

Covid-19: IT-branschen skapar fortfarande arbeten

Skriven av En Sueco