10. november, 2020  |  Skriven av En Sueco

Tom Halvorsen – Din norska vaktmästare i Spanien!

Den förre redaktören för Det Norske Magasinet (En Suecos systermagasin) har återvänt med familjen till Spanien, och erbjuder nu ett brett utbud med tjänster till skandinaver och andra med bostad i Spanien. 

”De senaste två åren har jag arbetat som reseledare för en norsk/dansk researrangör, med hela världen som mitt arbetsfält. Men sedan mars i år (2020) har myndigheternas hantering av coronapandemin som bekant förlamat nästan hela resebranschen världen över. Därefter har jag jobbat som projektledare i Norge, men när senaste projektet avslutades i början av november kände jag att det var dags, och rätt, för mig och familjen att återvända till Spanien. Efter att ha bott utomlands i 20 år är det här som vi känner oss som mest hemma”, förklarar Tom Halvorsen, och fortsätter: ”Under alla de år som jag bodde i Spanien i första omgången tog jag alltid hand om mina vänners bostäder de perioder som de själva inte var i Spanien, men då jag förr hade begränsat med tid på grund av annat arbete fick jag lov att begränsa antalet bostäder som jag kunde se efter. Nu hoppas jag däremot att detta ska bli ett heltidsjobb, och därför erbjuder jag flera olika tjänster till alla som har bostad i Spanien, oavsett om det är en lägenhet eller en större villa.”

Man ska alltid vara försiktig med vem man ger sina husnycklar till, och skräckhistorierna är många. En del har upplevt att bostaden hyrts ut utan ens vetskap när de själva kommer oanmälda, några har fått bilen stulen, och i en del fall har personen som ska se till bostaden själv flyttat in och bott i den. Som tur är, är sådana skräckhistorier sällsynta, men det är däremot relativt vanligt att det arbete som man kommit överens om inte utförs, eller att det görs undermåligt. Och inte att förglömma husockupanter som tar över bostäder som står tomma utan tillsyn! Visst är det sant att det införts en lag som ska förhindra detta, men denna har fortfarande begränsad effekt på grund av polisens bristande resurser.

”Med ett fast pris från endast 50 euro per månad kan du känna dig trygg med att allting är i ordning med din bostad i Spanien. Jag ser regelbundet till din bostad och tar datummärkta foton, vädrar, spolar igenom kranar och toaletter så att avlopp rensas samt läser av både vatten- och strömmätare, så att du inte får en obehaglig räkning på posten på grund av vattenläcka eller för att någon annan kopplat på sig till din el. Du hålls uppdaterad och naturligtvis får du omedelbart besked om någonting ovanligt sker. För en relativt låg summa kan du slappna av med vetskapen om att din bostad i Spanien ses efter av en person som du kan lita på till 100 procent, och som utför arbetet exakt enligt avtal, till den standard som du själv skulle ha gjort det. Priserna är också de samma och fasta för hela Costa del Sol, från Nerja i öster till Manilva i väster”, försäkrar Tom Halvorsen, som avslutningsvis säger: ”Jag erbjuder också fler tilläggstjänster som allt från att ombesörja besiktning (ITV) av bilar och motorcyklar till inköp, transporter samt montering av möbler. Kort sagt tar jag mig an allt som man kan förvänta sig av typiska ’vaktmästeritjänster’. Det finns många som erbjuder liknande tjänster, inte minst många fastighetsmäklare längs kusten, men en av många fördelar med att använda sig av mina tjänster är att du bara har en enda person att förhålla dig till, med direktkontakt!” 

You Home Styling

För mer information, se: www.tomhalvorsen.no 

e-mail: tom@tomhalvorsen.no,

eller ring: +47 9096 5455  

Senaste nyheterna

Blodbrist råder på Costa del Sol

Kall ”puente” väntas

Den spanska börsen slår alla rekord

Covid-19: Den positiva utvecklingen fortsätter

Ny Cruzcampo-öl med sockerrörssirap från Frigiliana

Covid-19: Spanska hälsoministern: ”Allt kan bli normalt till sommaren”

Annons

Läs också

9 goda råd för en säker julshopping online

Skriven av AnyTech356

Covid-19: Den goda utvecklingen fortsätter

Var tionde näringsidkare stänger

Blodbrist råder på Costa del Sol

Kall ”puente” väntas

Den spanska börsen slår alla rekord

Covid-19: Den positiva utvecklingen fortsätter

Annons

Läs också

VoxPop: Covid-19, vad säger företagare? (December 2020)

Skriven av Gabriella Elkhouri

Sju positiva saker som covid-19 lärt oss

Skriven av Gabriella Elkhouri

Palos de la Frontera – upptäcktsresandets vagga

Skriven av Else Byskov

Ett ögonblick, vad säger panelen? (December 2020)

Skriven av Sara Laine

Varifrån kommer namnet Spanien?

Skriven av Jette Christiansen

Möt Gabriella Elkhouri

Skriven av Sara Laine

Den nya hängbron över Río Almanchares

Skriven av Else Byskov

Spanska juldelikatesser - som du själv kan laga

Skriven av En Sueco