YOGA, en paketlösning för både kropp och själ. Kundalini är din livs energi!

Då yogan förenar kropp och själ stärks nervsystemet genom träningen och frigör blockeringar i kroppen. Det gör att energiflödet ökar och ger mer livskraft att använda i sitt dagliga liv. Vem skulle säga nej till det?

Traditionellt har yogan använts av yogis, som drog sig undan världen, men i dag kan vi motverka samhällets hälsorisker som t ex stress, utbrändhet och depression. Människan behöver någon form av fysisk aktivitet för att hålla sig frisk, som stärker hjärtat, ökar lungkapaciteten, ger starkare och smidigare muskler samt ett stabilare psyke. Du blir gladare, friskare samt avspänd.

I Kundaliniyogan är de flesta ställningar väldigt enkla, då vi i stället jobbar med kraft och uthållighet.

Fokus ligger på att vara koncentrerad i kroppen, närvarande i rörelsen, ofta med ögonen slutna för att utestänga yttre intryck och vända uppmärksamheten inåt. I dagens samhälle får vi så otroligt mycket information utifrån att det kan bli ohanterligt. Vi tömmer våra resurser då vi tror att vi ska kunna/hinna med allt. På yogan använder vi effektiva tekniker som andning, vibrationer samt muskelsammandragningar för att påverka och balansera våra energier. Vi ökar vår förmåga att lyssna till kroppens signaler samt leva i nuet.

Yoga används ofta, även inom vården, för att motverka ryggproblem, då vi jobbar med väl utformade övningar för rygg, axlar samt nacke. Således kan smärta lindras, sömn förbättras och känslor såsom oro, nervositet och irritation motverkas. Yoga kan även stimulera matsmältningen och hjälpa "stressmagar".

I vår kultur har rikedom, status och makt blivit dominerande symboler för lycka, tros att vi vet att dessa förutsättningar inte automatiskt gör oss lyckligare. Din livskraft är inte direkt beroende av vad du äger eller vad andra personer tänker om dig. Genom att träna Kundaliniyoga, kan du lättare kontrollera ditt sinne och styra din psykiska energi, så att du mår bättre och lättare kan uppnå dina mål i livet.

Fysisk träning avleder stress och spänningar ut ur kroppen. Det blir en förberedelse för avspänning och meditation. När du slappnar av ställer hela din organism in sig på återhämtning och vila. Musklerna slappnar av och blodkärlen i huden vidgas, vilket gör att du upplever att kroppen blir tung och varm. Hjärtat börjar slå långsammare, blodtrycket sjunker och andhämtningen blir lugnare. Kroppens celler och organ vilar sig och får en chans att reparera skador samt slitage.

Förmågan att kunna slappna av är avgörande för din hälsa och välmående. Avslappningen anses lika viktig som de fysiska yogaövningarna, eftersom det är under vilan som effekterna av yogaövningarna integreras i kroppen. Att kunna ligga helt stilla och avspänd kommer med övning.

I Kundaliniyogan förbättras hälsan och självförtroendet ökar. Om detta har fungerat i årtusenden, varför tvekar många att börja yoga och sen att fortsätta?

Känns det konstigt att någoting som vi redan har inom oss ska vara så effektfullt?

Kan jag verkligen må så bra? Är det inga biverkningar?

En del i detta är att vi behöver aktivera oss – inte bara svälja en tablett eller ta någon behandling. Det sker inte utan egen insats, dock är behållningen tusenfalt!Välkommen att yoga måndagar och fredagar i San Pedro kl. 11.30-13.00 och i Fuengirola kl. 15.00-16.30, kramar Evita!

Nästa Yogakurs 10 - 16 maj 2020, mer information på: www.yogaevita.org 

0034 679 781 252

Website: http://www.yogaevita.org

Facebook: http://www.facebook.com/yogaevitaspain

Senaste nyheterna

Kraftig nederbörd i mars

Kom ihåg att handla

Coronakrisen i Spanien

3 miljoner utan jobb

Dyster utsikt för turismen 2020

De coronafria byarna

Läs också

Coronakrisen: antal smittade fortfarande skrämmande

Skriven av En Sueco

Snabbtest har kommit fram

Kraftig nederbörd i mars

Kom ihåg att handla

Kusligt lik corona-epidemin!

Företag anpassar sig efter rådande situation

Cuenca – staden som inte är som andra

Annons

Läs också

Bougainvillean blommar

Skriven av Rikke Juell Printz

På andra sidan... Har Det Engelska Snittet blivit helt omodernt?

Skriven av Henrik Andersen

Bostadsbloggen: Hypotekslån för fastighetsköpet i Spanien

Skriven av Sven Källström, Alamo Costa del Sol Real Estate

10 uppfinningar som du kanske inte visste är spanska

Skriven av Sara Laine

Växtfärs och vegobullar – köttalternativ

Skriven av Louise Mercedes Frank

Bakom stängda dörrar – klosterliv i det 21 århundradet

Skriven av Karethe Linaae

Benidorm - Spaniens Manhattan

Skriven av Rikke Iuell Printz

7 tips till att jobba hemifrån

Skriven av Louise Mercedes Frank