28. mars, 2021  |  Skriven av En Sueco

Golf i Solen - April 2021

Så var det dags igen

Tiden går fort när man har trevligt. Trots karantän har vi spelat 31 gånger under årets första två månader. Det är åtta speltillfällen som har blivit inställda. Några har varit inställda på grund av för få deltagare. Orsaker har varit att vi inte haft möjlighet att åka över kommungränserna på grund av perimeterkarantän. Några har fått ställas in på grund av regn. Vi har haft två olika kommungrupper. Dels en grupp i Mijas och dels en i Marbella. Det har fungerat alldeles utmärkt. Men vilken lycka när vi den 1 mars var 40 spelare som sammanstrålade på Santana, under säkra covid-19-förhållande. Det var då, när kommunkarantänen blev hävd. Som vanligt och alltid gäller: håll avstånd och tvätta händerna! 

20 februari spelade vi på La Cala. Torbjörns boll hamnade så här knepigt i en bunker. Tur att vi använder Svenska Golfförbundets Corona regler. Vi ska inte röra vid något som någon annan har rört vid. Följaktligen får vi inte kratta i bunkern. Detta medför att vi har lägesförbättring med 1 klubblängd i bunker.

Vinnare på La Cala Anniqa 40 p, Stig 37 p.

Kreativiteten har sprudlat bland tävlingsledarna. Många trevliga tävlingar har vi lagt in i programmet. I februari spelade vi i Mijas en matchtävling på Santana där Gerda var TL. Hon vann dessutom hela tävlingen. Andra chansen vanns av Bosse. Det blev en ren familjefest. Detta är den enda prisutdelning vi haft i år (covid-19-säkerhet). Prisutdelaren och pristagarna tillhör samma familj.

I Marbella spelade man en scramble, TL var Lena H, med efterföljande avslutning på stranden. Mycket uppskattat.

Vi har också hunnit med ett gästspel på Los Naranjos. Vi hade lite otur. Det hade regnat just innan så banan var ganska blöt. Den visade sig inte från sin bästa sida.

Nu har vi kört igång en ny matchtävling på Santana. Finalen spelas den 25 mars (efter deadline för detta magasin).

10 mars Santa Clara

Nu har Erlend anslutit sig. Lite ringrostig var han allt, han fick bara 34 p. I brist på Senior touren, som för tillfället har pausat, får han nöja sig med Golf i Solen. Bästa resultat: dam Mie 24 p herrar Lars B 40 p, Bosse G 39 p, Klaus 37 p. Damerna hade det lite jobbigt denna dag. Men njuta i solen gick fint.

12 mars Parador. Lars Bölander 40 p, Janne Hultis 37 p, Monica 38p, Gerda 35 p.

Så här kopplade Janne av efter sin fina runda.

”Prisutdelning”. Nu i coronatider har vi inga normala prisutdelningar. Presentcheckarna är namnade och läggs ut på ett bord. Spelarna kan plocka sina priser en gång i veckan. Funkar utmärkt. Ingen närkontakt och inget onödigt fingrande på varandras saker.

15 mars Santana

Nu var det dags att testa allas vaksamhet. Vi spelade tre olika spelformer på samma rond. Vi började med 6 hål bäst boll sen var det 6 hål greensome och avslutade med 6 hål individuell poängbogey. Det innebar tre olika handicap. Inte nog med det, det gällde ju också att systemet skulle klara av det. Allt fungerade till belåtenhet. Det blev med utmärkt beröm godkänt. En liten negativ sak: restriktionerna säger att icke-nödvändiga verksamheter ska stänga klockan 18.00. De sista scorekorten fick vi ta emot på parkeringsplatsen. 

Våra månadstävlingar har nu satt igång igen eftersom vi alla har möjlighet att deltaga. 

Alla våra middagstävlingar har vi fått skjuta på (åtminstone middagarna), coronasäkert fungerar inte med att vi bjuder på middag.

Jag hoppas vi ska få en fin avslutning på vårt spel under vårsäsongen och att alla har fått sitt vaccin innan hösten. Då kan vi återgå till det normala.

Senaste nyheterna

Födelsetalen störtdyker i Spanien

Befolkningen ökar i Málagaprovinsen

Caminito del Rey under ny ledning

Bara en månad tills – WalkaHOME för Cudeca!

FreakCon hela helgen

Mer solenergi Andalusien

Annons

Läs också

Vaccinet från Janssen rullas ut i Spanien

Skriven av En Sueco

Massuppsägningar att vänta inom den finansiella sektorn

Födelsetalen störtdyker i Spanien

Befolkningen ökar i Málagaprovinsen

Caminito del Rey under ny ledning

Bara en månad tills – WalkaHOME för Cudeca!

FreakCon hela helgen

Annons

Läs också

Pfizer lovar Spanien 25 milj. vaccin innan juli

Skriven av En Sueco

ERTE-planen förlängs minst tre månader

Skriven av En Sueco

Covid-19: fjärde vågen blir en mini-våg

Skriven av En Sueco

Möjligt rökförbud på bar- och restaurangterrasser

Skriven av En Sueco

Färre hemlösa katter

Skriven av En Sueco

Fotboll: ”Henkes” första tränartitel i Barca

Skriven av En Sueco

Risken med Astra Zeneca-vaccinet försvinnande liten

Skriven av En Sueco

Kanarieöarna populära bland distansarbetare

Skriven av En Sueco